Lowlands 2006, Op Zolder

Vandaag (7 mei 2006) was al weer de 2e race van de Lowlands competitie 2006. Hiervoor waren 8 rijders van het MRTU afgereisd naar Nieuwpoort (B). Het was weer een geweldig leuke race met veel spanning en stress rond de baan.

De Trofee Der Lage Landen (de “Lowlands Trophy”) is een open kampioenschap slotracing, bestaande uit 4 wedstrijden, voor auto’s op schaal 1/24. Deze wedstrijden worden georganiseerd door 1 Nederlandse en 2 Belgische slotracingclubs: Mini Racing Team Uden (NL), Mini Racing Club Nieuwpoort “Op Zolder” (B) en Slotracing Merlijn Wezembeek-Oppem (B). Elke wedstrijd heeft een tijdsduur van 2 uur. Er wordt gereden met teams bestaande uit 2 rijders en 1 auto.

Met 15 teams aan de start hadden we 1 team minder dan tijdens de start van het seizoen. 30 rijders streden om de pole position in de qualificatie. Raymond Kuhn wist met een 3.392 de pole position voor zijn “Dreamteam” te behalen.

De auto’s uit 3 verschillende klassen, te weten Groep 10, Eurosport en GT-12, waren allemaal in topconditie. Bij enkele teams ging hier maanden aan voorbereiding vooraf in tegenstelling tot anderen die vorige week nog moesten beginnen. Uden was met 4 teams helaas matig vertegenwoordigd. De teams waren aan de hand van de qualificatie uitslag verdeeld over 3 runs. In alle drie de runs ging het er snel aan toe. Tijdens de race van 8x 15 minuten zijn er toch de nodige botsingen geweest. Hierdoor was het geregeld goed opletten of er niemand anders op je baan lag. Het was immers een race waarbij het heel houden belangrijker was dan de snelheid.

Het MRTU wist in de overall uitslag de plaatsen 3, 4, 10 en 12 te bemachtigen. Kortom, een goed resultaat. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.