Lowlands 2006, Merlijn

Afgelopen weekend (18 en 19 September 2006) was al weer de 3e race van de Lowlands competitie 2006. Hiervoor waren 6 rijders van het MRTU afgereisd naar Wezembeek-Oppem (B). Het was weer een geweldig leuke race met veel spanning en stress rond de baan.

De Trofee Der Lage Landen (de “Lowlands Trophy”) is een open kampioenschap slotracing, bestaande uit 4 wedstrijden, voor auto’s op schaal 1/24. Deze wedstrijden worden georganiseerd door 1 Nederlandse en 2 Belgische slotracingclubs: Mini Racing Team Uden (NL), Mini Racing Club Nieuwpoort “Op Zolder” (B) en Slotracing Merlijn Wezembeek-Oppem (B). Elke wedstrijd heeft een tijdsduur van 2 uur. Er wordt gereden met teams bestaande uit 2 rijders en 1 auto.

Met 16 teams aan de start was het volle bak. 32 rijders streden om de pole position in de qualificatie. Alex wist met een 2.662 de pole position voor zijn “4FUN” te behalen.

De auto’s uit 3 verschillende klassen, te weten Groep 10, Eurosport en GT-12, waren allemaal in topconditie. Bij enkele teams ging hier maanden aan voorbereiding vooraf in tegenstelling tot anderen die vorige week nog moesten beginnen. Uden was met 3 teams helaas matig vertegenwoordigd. De teams waren aan de hand van de qualificatie uitslag verdeeld over 3 runs. In alle drie de runs ging het er snel aan toe. Tijdens de race van 8x 13 minuten zijn er toch de nodige botsingen geweest. Hierdoor was het geregeld goed opletten of er niemand anders op je baan lag. Het was immers een race waarbij het heel houden belangrijker was dan de snelheid.

Het MRTU wist in de overall uitslag de plaatsen 9, 10, en 13 te bemachtigen. Dit viel helaas erg tegen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.