German Masters, Blue-King Slotracing Minden

The German Masters is een jaarlijks terugkerend internationaal evenement georganiseerd door Blue-King Slotracing Minden Duitsland. Gereden wordt in 2 klassen, de Eurosport 24 Gr-12 (zaterdag) en de Eurosport 24 Open (zondag). Dit jaar en wel in het weekend van 17 en 18 mei togen van het M.R.T.U. naar Minden: Theo Vanginderhuysen, Rob Duurland, Hans van Velzen, Bodo Starke en Anne Grundel.

Een impressie van een weekend slotracen:

Ons bivak was in Porta Westfalica, ca. 15 kilometer van de racebaan. Zimmerfrei of zoals de Engelsen zeggen: Bed and Breakfast. Keurig verzorgt, een hele etage voor ons zelf met natuurlijk de nodige versnaperingen. Bodo was op een verantwoorde wijze inkopen wezen doen. Na de trainingen op vrijdag, de blue-king racebaan is ca. 8 meter langer dan een standaard Blue-King, bleek al dat de rijders uit Italië en Tsjechië beschikten over motoren die meer topsnelheid hadden dan de groep uit Uden. Later kwam naar voren dat er enkele rijders waren die reden met 51º graden ankers van Pro-Slot. Dit betekent inderdaad een groot verschil met de 38º graden ankers waar normaal mee gereden wordt. Zaterdag was de race met de Gr-12 motoren. 26 rijders ( 7 nationaliteiten) kwamen aan de start. Onder andere de Braziliaanse wereldkampioen Gugu Bernardino. De kwalificatie werd gewonnen door Paulo Trigilo uit Italië met een tijd van 4.103 sec. Theo Vanginderhuysen was met een tijd van 4.651 sec. beste rijder uit Uden (18e plaats), Anne Grundel 19e (4.734 sec.), Hans van Velzen 23e (4.969 sec.) en Bodo Starke 24e (5.184 sec.). Rob duurland had de beslissing genomen niet mee te rijden en op te treden als teamleider en dus veel sleutelwerk te doen De heats (8 x 3 minuten) verliepen niet slecht. Probleem was alleen de baanwissel tijd. Deze was slechts 1 minuut. Echter onze vaste monteur Rob Duurland hield alles goed in de gaten.

Alle rijders (4) uit Uden plaatsten zich voor de ½ ( 8 x 3 minuten) finale. Bodo Starke had besloten om deze ½ finale niet aan de start te komen. Weer een monteur erbij. Finale plaatsen zaten er niet in. Gelet op het door de overige rijders gebruikte materialen was dit ook geen schande. In de eindklassering eindigde Anne Grundel op een 14e plaats, Hans van Velzen werd 17e, Theo Vanginderhuysen 22e (uitgevallen wegens technische problemen. Bodo Starke, ondanks het niet rijden van de ½ finale werd uiteindelijk 24e. De race werd uiteindelijk gewonnen door Gugu Bernardino (Brazilië). Hij arriveerde vrijdag, reed enkele uren tijdens de vrije training en reed ook nog eens voor de 1e keer op deze blue-king. Niet voor niets is hij de wereldkampioen. Zondag (Open klasse) met de bekende micromotortjes. Totaal 23 rijders aan de start. Alleen Theo Vanginderhuysen kwam aan de start. Na intensief sleutelwerk, van wederom Rob Duurland, werd Theo 14e in de kwalificatie (4.004 sec.) en 10e na afloop van de race. Deze werd gewonnen door Paulo Trigilo (Italië) Hij was ook topqualifier met een tijd van 3.532 sec. Slechts 1 ronde was het verschil met, daar is hij weer, Gugu Bernardino. Al met al was het een enerverende race met toch van onze kant uit tevreden gezichten.

De stemming was goed en de terugreis verliep vlot. De complete uitslag van beide races zijn te vinden op de website: BlueKing Minden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.